Aromavita

AromaVita - institut za aromaterapiju (AIA) je osnovan (2013) u svrhu empirijskog i znanstvenog istraživanja primjene i djelovanja esencijalnih ulja te aromaterapijskih tehnika. Bavi se integriranjem znanja, iskustva i duhovnih kvaliteta sa ciljem održavanja/unapređenja zdravlja, održavanja mentalnog zdravlja, osobnog i duhovnog razvoja.

AIA je osnovan je kao prirodni slijed dugogodišnjeg rada AromaVite - prvog hrvatskog učilišta za aromaterapiju i Profesionalno-edukacijskog centra za aromaterapiju koji su osnovani 2000g. Kroz 13 godina rada AromaVita učilišta ostvareno je veliko iskustvo u provođenju edukacije i usavršavanju metodike rada sa studentima, sukladno specifičnostima aromaterapije. Metodika rada sa studentima prilagođena je modernim spoznajama u okviru edukacije i bazira se na individualnim mogućnostima studenata.

Klinička primjena esencijalnih ulja kao i psihološka podrška pacijentima razvijala se u dugogodišnjoj suradnji sa zdravstveno socijalnim ustanovama “Godan” i “Čorluka”. Dobivene spoznaje i uvidi o djelovanju esencijalnih ulja na stariju dobnu skupinu postala su baza za daljnja znanstvena istraživanja.

Psihološka i energetska podrška klijentima odvijala se kroz individualne tretmane u AromaVita-profesionalno edukacijskom centru. Pokazuje veliki učinak aromaterapije na stanje stresa, psihosomatskih bolesti i simptome raznih emocionalnih problema. Ova iskustva su temelj za daljnji razvoj integrativne aromaterapije te utjecaja mirisa na emocije i ponašanje.

AromaVita institut za aromaterapiju – danas

Registrira novi koncept i smjer aromaterapije pod nazivom „Integrativna aromaterapija“® čiji je idejni i konceptualni osnivač Zrinka Jezdić.

Osniva neformalni studij „Studij integrativne aromaterapije“, organiziran po načelima novih metodologija u edukaciji koji maksimalno potiču samostalni rad i istraživanje studenata. Omogućava studentima učenje kroz osobno iskustvo.

Osniva prvi hrvatski časopis za integrativnu aromaterapiju (2020) pod nazivom „Essentia“ koji prezentira sinergiju znanosti, iskustva i duhovnosti, te obrađuje brojne znanstvene, stručne i inovativne teme. Razvija primjenu punog potencijala esencijalnih ulja kroz postojeće i specijalizirane tehnike primjene esencijalnih ulja.

Izdaje treću knjigu pod nazivom „Arhetipovi esencijalnih ulja“ prvi dio, i „Arhetipovi esencijalnih ulja“ drugi dio, autorice Zrinke Jezdić. Knjige su bazirane na temelju znanstvenih činjenica, dugogodišnjeg terapeutskog iskustva autorice kao i brojnih iskustava korisnika/klijenata. Prozvana je „enciklopedijom ulja“, a neki je smatraju izuzetnim doprinosom brojnim terapijskim tehnikama.

Razvija projekte pod nazivima: Aroma odgoj čiji je utemeljiteljica i voditeljica Jelena Bubenik, Aroma leptir čiji je utemeljiteljica i voditeljica Sindy Slipac, Aroma face čiji je utemeljiteljica i voditeljica Zrinka Jezdić, Aroma biblioterapija čiji je utemeljiteljica i voditeljica Ljiljana Plavac, Aroma konstelacije idejna utemeljiteljica i voditeljica Zrinka Jezdić

Razvija asocijacije i stručne suradnje s Zdravstveno veleučilište Zagreb, Pedagoški fakultet Zadar, opća gimnazija Epoha, osnovna Waldorfska škola Zagreb, dječji vrtići Pikulica, Poslovno učilište za organizacijsku kulturu i vođenje, Dhar media d.o.o. , Mirta –centar za aromaterapiju, Knjižnice grada Zagreba, Turistička zajednica Ogulin, knjižnica Ogulin, kulturno umjetnički centar „Ivanina kuća bajki“, udruga „Romb“ planirani i ekološki uzgoj….