Aromaface

Emocionalna refleksoterapija lica

Emocionalna refleksoterapija lica je tehnika Integrativne aromaterapije kojom se tretiraju emocionalne refleksne zone lica s plemenitim cvjetnim esencijalnim uljima i specijalnim biljnim uljima.

Sve što se događa u tijelu odražava se na refleksnim zonama stopala i dlanovima, tako se odražava i na licu. Na licu se također nalaze refleksne zone organa, preko lica i glave prolaze svi meridijani, završeci živaca prenose informacije podražaja u limbički i vegetativni živčani sustav stoga je emocionalna refleksoterapija lica multi dimenzionalan i efikasan način tretiranja psihosomatskih problema. Energetsko načelo rada je isto kao i kod refleksoterapije stopala i dlanova.

Zrinka Jezdić

mag.med.tech., clin.aromath.

Voditeljica programa Aromaface

No, ipak je nešto u cijeloj tehnici Aroma face-a drugačije…

Emocije se potpisuju na licu, jer svaka emocija na licu stvara svoj specifični izgled pa kažemo da je lice tužno, ljutito, bijesno, nezadovoljno, melankolično, zabrinuto, nesretno itd. Lice je osobna karta svakog čovjeka i na žalost postaje maska koja prikriva „pravu“ osobu. Dobro je to što emociju znamo prepoznati i imenovati, pa je zbog toga lakše povezujemo s uzročnim situacijama.

Emocije su iznimno osjetljive na utjecaj mirisa i vibraciju esencijalnog ulja. Refleksne zone lica povezane su s živcima lica, meridijanima, limbičkim i vegetativnim živčanim sustavom što predstavlja egzaktan i znanstven temelj za primjenu ove tehnike.

Bez obzira da li bili svjesni ili nesvjesni emocije koju nosimo, esencijalna ulja imaju prirodnu sposobnost energetski je pronaći i pomoći u njenom oslobađanju. Razlog je taj što su energetske vibracije ulja vrlo slične vibracijama emocija. Esencijalna ulja služe kao vodiči, detektori, provodnici i katalizatori za emocije.

Svako esencijalno ulje u procesu „Aroma face-a“ odabrano je prema frekvencijskom titraju koji emociju na koju djeluje iscjeljuje na način da je može sublimirati u sferu više svijesti.

Plemenita esencijalna ulja koja se koriste u emocionalnoj refleksoterapiji lica su: ruža (Rosa damascena), neroli (Citrus aurantium var. amara flos), geranij (Pelargonium burbon), ylang-ylang (Cananga odorata), jasmin (Jasminum officinale), smilje (Helichrysum angustifolium), lavanda (Lavandula angustifolia), santolina (Santolina chamaecyparissus), kamilica (Chamaemelum nobile) i ljubičica (Viola odorata). Biljna ulja koja se koriste su: argan (Argania spinosa), ulje sjeminki maline (Rubus idaeus) i makadamija (Macadamia itegrifolia).

Biljna ulja su također pomno odabrana i spadaju u specijalna biljna ulja. Ona su iznimno bogata A i E vitaminom koji bitno usporavaju proces starenja kože te nezasićenim masnim kiselinama posebno linoleinskom kiselinom koja štiti i regenerira kožu, stimulira međustaničnu oksigenaciju što sprečava gubitak vlage pa tako čuva elasticitet kože. Palmitoleinska kiselina iz makadamije naročito je pogodna za njegu kože u starijoj dobi. Gamatokoferol se nalazi u ulju sjemenki maline koji sprečava oštećivanje kože izazvane UV zrakama, te djeluje snažno protupalno što je pogodno kod tretiranja problematične kože.

Dobrobiti Aromaface-a

  • Potpuno opuštanje tijela i uma (aktivacija parasimpatikusa)
  • Stimulacija cirkulacije i energetskog protoka
  • Njega kože lica s plemenitim esencijalnim uljima i vrhunskim biljnim uljima
  • Oslobađanje napetosti lica i emocija koje se nalaze u pojedinim zonama
  • Balansira emocije, potiče emocionalno čišćenje, otklanja emocionalne blokade i pomaže u razvije emocionalnu inteligencije, umanjuje stres i neuroze
  • To je moćan alat koji svaku emociju može povezati sa stanjem uma i duha, te time potaknuti iscjeljenje na najdubljim razinama
  • Arhetipska struktura plemenitih cvjetnih ulja na psihološkoj razini podiže samopouzdanje, samopoštovanje, samosvijest, pa tako osobu održavaju u duhovnom stanju mira